Renovera Stockholm – Vi börjar med badrummet

När det är dags att renovera badrummet, är det något som alla älskar och hatar på samma gång. Anledningen till hatet är alltid det höga pris som en badrumsrenovering medför. Förälskelsen bottnar i förväntningar om hur vackert och trivsamt det viktigaste rummet i ditt hem ska bli.

När det är dags att renovera Stockholm, börjar vi därför med badrummet. Många byggare som erbjuder badrumsrenovering utför också stambyte. Anledningen är mycket enkel då badrumsrenovering alltid ingår som en obligatorisk del av ett stambyte.

Hur vet du då som fastighetsägare eller husägare när det är dags att renovera badrum Stockholm?

Hållbarhetstider för badrum

Gällande renovering Stockholm och just badrum, finns det generella hållbarhetstider för olika delar, skikt och material i ett badrum. Den totala generella livslängden på ett badrum beräknar vi till cirka 15 – 20 år. Som motvikt till det finns de som har klarat sig i upp till 50 år.

Det som håller längst är kakel och klinker som i stort sett kan vara för evigt. Vad som gör att du ska fundera på att renovera badrum Stockholm i perioder om cirka 20 år, är tätskiktet. Här talar vi om det som vi kallar för fuktspärr. När det slits eller blir för gammalt riskerar du fuktskador i väggar och golv.

En bra anledning att renovera Stockholm

Det finns en annan bra anledning till att renovering Stockholm gällande badrum. Det är helt enkelt att det blir omodernt och du har tröttnat på det. Lyckligtvis brukar det också ske i intervaller om cirka 15 – 20 år, vilket gör att en renovera badrum Stockholm blir helt naturligt.

Sist men inte minst finns den bästa anledningen. När du vill renovera Stockholm som privatperson har du rätt till ROT avdrag. På så sätt kan du bli av med 30 % av arbetskostnaden för hantverkare. Maximalt avdrag ligger på 50 000 kronor per år.