Upphandling trapphusstädning Stockholm och vad man ska tänka på

Upphandlingar av städtjänster hör till bostadsrättsföreningen viktigaste uppgifter. Här kan styrelsen både bidra till att föreningen sparar pengar och påverka trivseln enormt.

Trapphusstädningens betydelse

Trapphusstädning är den mest centrala städuppgiften och här finns mycket att tänka på. Som den huvudsakliga entrén till alla lägenheter, sätter trapphuset tonen för trivseln. Valet av städfirma är följaktligen ett val som du inte bör försumma. Förutom kvalitativ städning och pålitliga städare, vill du antagligen ha möjligheten att få akut städning och varierande schema enligt säsong.

Trapphusstädning Stockholm

I ett så stort område som Stockholm kommer många bra firmor att vara svåra att hitta på grund av det massiva flödet. Däremot är det enkelt att få tips från andra bostadsrättsföreningar i området. Det finns nämligen garanterat många nyttiga åsikter att ta del av i just ditt grannskap.

För att städa trapphus behöver firman erbjuda tjänsten explicit. En städfirma Stockholm som enbart marknadsför hemmastädning har inte den erfarenhet och kunskap som gör trappstädning enkel och effektiv.

Kostnader för trapphusstädning

Många städfirmor ger preliminära uträkningar via verktyg på hemsidan. Betydligt pålitligare är en kostnadsfri offert som ofta också innehåller rådgivning specifikt för den berörda fastigheten. Sök på Städfirma Västerås eller Städfirma Uppsala (eller annan valfri ort) för att hitta det du söker.

Om ni i styrelsen tar in flera offerter är det viktigt att inte stirra sig blind på priserna. En effektiv, snabb och pålitlig trapphusstädning är värd sitt pris. Å andra sidan är det onödigt att betala mera än det genomsnittliga marknadspriset. Försök alltså inte pressa kostnaderna för mycket men var medveten om kostnadseffektiviteten. Att välja den billigaste kan bli dyrare i längden.

Visa er uppskattning

När ni väl anlitat en städfirma som passar fastigheten och som alla är nöjda med, visa gärna er uppskattning. Städning kan vara ett väldigt otacksamt arbete men de som jobbar i branschen har valt det för att bidra till en renare och finare omgivning. Genom att ni visar er uppskattning kommer också städfirman att ha en särskilt positiv inställning till er som kund.