3 tips för hur man blir bra på e-sport

3 tips för hur man blir bra på e-sport

 

E-sport är den nyaste genren av sport och någonting som verkligen skapats av den yngre generationen. Det är en multimiljon bransch som drar inte sinnessjukt mycket pengar varje år, och som dessutom delar ut sinnessjukt mycket pengar till de vinnande lagen. Det handlar, precis som alla andra sporter, om att tävla och vinna matcher. Skillnaden är att e-sport tar plats bakom datorskärm istället för på en plan eller i en arena. Om man känt sig sugen på att börja tävla inom e-sport finns det många saker att tänka på och det kan ta många år innan man ens är bra nog för att kvala in till ett bra lag. Men vi har såklart ett par tips att lära er som är intresserade ändå. Här är 3 tips på vad man behöver för att bli bra på e-sport.

 

  1. Rätt utrustning

 

Om man inte har en bra speldator eller annan utrustning blir det svårt att lyckas inom e-sport. De som är högst upp i ligorna får sponsring av alla kända märken, men som nybörjare behöver man köpa sakerna på egen hand. Försök att hitta en prisvärd gamingdator att börja med, och byt upp den när det finns pengar för det.

 

  1. Övning ger färdighet

 

Att bli bra på e-sport kräver otroligt mycket övning i form av spelande. Det kanske låter som en enkel sak, men det tär på kroppen och huvudet att sitta och titta på en datorskärm dygnet runt för att bli bra nog. Man behöver otroligt mycket tålamod och ännu mer viljestyrka för att orka med. Ett bra antivirusskydd, så som norton 360 deluxe hjälper dock då avbrotten vid spelandet blir färre.

 

  1. Ett bra lag

 

När det kommer till kritan behöver man inte bara vara duktig själv, man behöver dessutom ha ett lag som lever upp till samma kompetens. Det kan vara svårt att hitta rätt, men den som letar  – den kan hitta.