Så håller man bilen i form – året runt

Så håller man bilen i form – året runt

 

Som bilägare vet man att det finns en hel del saker att göra på sin bil. Den ska tvättas, servas, repareras vid behov och hållas i allmänt bra skick för att både kvaliteten på bilen och värdet inte ska gå ned. Det finns flera saker som man kan göra för att hålla bilen i så bra form som möjligt, både på sommaren och på vintern. Här har vi listat några tips för hur man går tillväga med ett däckbyte göteborg.

 

Skippa inte servicen

 

Många tänker att bilen inte behöver servas förrän servicelampan lyser – det här är fel! Bilen ska i regel servas en gång per år för att bibehålla sin standard och kvalitet. Besök en bilverkstad Göteborg minst en gång per år för en kontroll och för service. På så vis slipper man överraskningar när bilen ska besiktigas och kan vara säker på att den alltid är i bra skick.

 

Tvätta bilen ofta

 

Att hålla bilen ren är en viktig del av att hålla den i bra skick. Besök en tvätthall Göteborg för att rengöra bilen utvändigt och invändigt, åtminstone en gång varannan månad. En smutsig bil kan faktiskt leda till skador, rost och mögel som inte går att få bort. Tvätta bilen ofta!

 

Håll koll på ljudet

 

Om man märker att bilen börjar gnissla vid gas eller broms, eller att något annat bara låter konstigt, är det viktigt att besöka en bilmekaniker. Dessa ljud kan bero på att någonting är fel inuti bilen, därför är det otroligt viktigt att se över bilen så fort man hör någonting som inte låter som det ska. Har man otur kan det vara ett fel på motorn, vilket kan kosta enorma summor pengar att åtgärda om felet inte upptäcks i tid. Lyssna alltid efter konstiga eller ovanliga ljud vid bilfärden! Att genomföra ett däckbyte är ett tungt jobb, så det är viktigt att det är en kompetent person som genomför arbetet.